Airco service

Houd het hoofd koel en reken op onze aircoservice

Bij Pluym weten we alles over airconditioning in uw auto. Een airco in de auto zorgt namelijk naast verkoeling voor het onttrekken van vocht, waarmee aangeslagen autoruiten tot het verleden behoren. Een airco in de auto verhoogt daarmee de verkeersveiligheid. Vandaar ook dat het van belang is dat de airconditioning in uw auto naar behoren werkt. Bij Autobedrijf Hofman voeren onze specialisten in de werkplaats een gratis airco controle uit en wordt het volledige systeem al gereinigd binnen een half uur. Een werkplaatsafspraak plant u gemakkelijk via onze online Werkplaats module.

 

Hoe werkt de airconditioning in uw auto?

Het principe van airconditioning is eenvoudig: instromende buitenlucht wordt gekoeld wanneer het door de verdamper van de airco stroomt en wordt vervolgens de auto ingeblazen. Een effectief proces, maar niet zonder bijwerkingen. De waterdamp van de instromende buitenlucht condenseert op de koude verdamper. De combinatie vochtigheid en warmte is een ideale voedingsbodem voor de ontwikkeling van algen, bacteriën en andere micro-organismen. Deze komen met de koele lucht in de auto terecht en kunnen de oorzaak zijn van geïrriteerde luchtwegen, allergische reacties en ander ongemak. Het aircosysteem bestaat in grote lijnen uit een gesloten systeem, waarin een koudemiddel circuleert, bestaande uit bovenstaande componenten. Het gasvormige koudemiddel wordt gecomprimeerd en condenseert door hoge druk en afkoeling in de condensor. Door verneveling van het koudemiddel verdampt de vloeistof in de verdamper en onttrekt daarbij warmte aan de omgeving. De binnenkomende lucht stroomt langs de verdamper en koelt het interieur. Daar koude lucht minder waterdamp kan bevatten, is de luchtvochtigheid laag.

 

Airco reiniging

Heerlijk dus een goed werkende airconditioning in uw auto. Toch kan het systeem ook voor vervelende bijkomende klachten zorgen zoals verkoudheid, tranende ogen, keelpijn geïrriteerde luchtwegen of stank wanneer het niet naar behoren werkt. Onze effectieve reinigingsmethode maakt een einde aan deze vervelende bijwerkingen Een jaarlijkse behandeling van 30 minuten is voldoende voor een volledig gereinigde verdamper. Tevens controleren wij het interieur- of pollenfilter en vervangen dit voor u indien nodig. Voor sterk vervuilde aircosystemen adviseren wij u een ozonbehandeling, waarmee organismen en stank grondig,  en adequaat verwijderd worden. Wilt u weten of uw auto toe is aan een airco reiniging? Neem direct contact op met onze serviceadviseurs of maak online een afspraak.

 

Airco controle

Twijfelt u over de werking van uw airco en wilt u graag het zekere voor het onzekere nemen? Kom dan langs in onze vestiging om een gratis airco controle uit te laten voeren. Het aircosysteem wordt op de volgende aspecten gecontroleerd:

  • Temperaturen
  • Leidingen
  • Compressor
  • Riemen
  • Kijkglas
  • Condens afvoer
  • Interieurfilter

 

Airco onderhoud

Een aircosysteem is gevuld met koudemiddel, dat door de compressor rondgepompt wordt in het systeem. Na verloop van tijd kan de airco zijn werking verliezen doordat het systeem koudemiddel verliest. U kunt dit vergelijken met het drukverlies in een band. Bij Pluym raden we u aan uw airco periodiek te laten controleren. Indien blijkt dat de airco koudemiddel verloren heeft, kan het volledige systeem opnieuw afgevuld worden , opnieuw afvullen met nieuw Koude middel en olie adviseren wij 1x per 2 a 3 jaar  een goed afgevulde Airco bespaard brandstof  omdat de Airco pomp sneller uitgeschakeld wordt bij een kouder luchtstroom  en uw auto is sneller op de gewenste temperatuur. 

Personenwagens

Werkplaatsafspraak

U kunt online direct een werkplaatsafspraak maken bij één van onze vestigingen.


Afspraak maken

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van Toyota nieuws en onze acties?

Vul dan hier uw e-mail in: